Nathalie (j_adore_la_vie) wrote,
Nathalie
j_adore_la_vie

grote kuis

ik ben aan het opruimen.
da's niet alleen louterend (omdat ik eindelijk doe wat ik al lang van plan was en omdat in vakjes steken des mensen is).
da's ook confronterend.

* met mezelf in '96 als beste vriendin van. mijn map met haar kribbels. ik heb meteen met haar afgesproken. vrijdag zien we mekaar terug. gelukkig is het geen tien jaar geleden. maar nu eindelijk weer zoals vroeger: zonder zus of vriend erbij.

* met de journalist in mij in '03. 'dingen aanklagen' heb ik toen ergens neergekribbeld. hoe meer ik bewuster ben gaan consumeren (wat klinkt dat verschrikkelijk), hoe minder ik de neiging had om vieze zaakjes te onderzoeken en erover te schrijven. een diskette met m'n eindwerk. een supereindwerk, een superresearcher en een middelmatig artikel. misschien moet ik maar researcher worden en iemand anders laten schrijven. ik corrigeer het achteraf wel. ik hou trouwens van m'n nieuwe job, waarin ik bijna niks anders doe dan teksten nalezen. maar toch is er die drang om stenen om te draaien en in de aarde eronder te graven.

* met m'n slecht engels in '99. geprinte chats met Eyad uit Saoudi-Arabië over Palestina en met Ked4 uit California over koetjes en kalfjes.

* met m'n moraal die dezelfde gebleven is. een taak voor Engels in '02 of '03: mijn standpunt over de doodstraf argumenteren.

* met het eeuwige veranderen van de dingen. het artikel dat ik schreef voor het vak redactie: een interview met iemand die iets te zeggen heeft. het werd de vader van m'n vriend over zijn concrete plannen om naar dat verre land te verhuizen. wisten hij en ik toen veel dat hij nooit aan zijn boerderij zou moeten beginnen. dat zijn kennis van het Frans hem zou promoveren tot prof aan een univ waar Frans gedoceerd wordt met een sterke Spaanse tongval.
ik hoop dat zijn huis snel klaar is, want ik wil mijn cultuurschok eindelijk krijgen.

liefs,
~

PS en dan vergeet ik nog te zeggen dat voor ik aan het opruimen ging, Hotmail me ongevraagd een handje hielp. ik@hotmail.com is niet meer. had ik maar alles geprint. maar ach. veel zit in mijn hoofd en dan nog. zolang ik in zijn armen kan kruipen..
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments